Luciano Bonaire

Koffie / Cocktails / IJs / Ontbijt / Smoothies / Lunch / Snacks!

Over Luciano

Hoe het begon

Na in de loop van de jaren diverse restaurants, cafés en bars beheerd te hebben, heeft Huub Groot er nog steeds geen genoeg van nieuwe uitdagingen. Als jonge jongen, in zijn vroege twintiger jaren, begon Huub met zijn carriere in de horeca, om te beginnen als restaurantmanager bij Rum Runners. Zijn liefde en passie voor de horeca en het eiland Bonaire groeide door de jaren heen steeds verder. Nu, bijna 30 jaar later, heeft hij nog steeds geen intenties zijn zakelijke ambities af te remmen en samen met zijn zakelijke partners zijn ze nu die nieuwe uitdaging begonnen: Luciano Bonaire.

Ze voelden dat Bonaire behoefte had aan een modern, maar nog steeds gezellig en ontspannend café, met een geweldige ambiance. Een plek waar je al heel vroeg (vanaf 07:30!) heerlijke koffie kunt halen met een lang verloren vriend, of in de loop van de dag met collega's of zakelijke partners het een of ander kunt bespreken, kijken naar de prachtige zonsondergang en de dag eindigen met een heerlijk bolletje Luciano-ijs of een mooi glas wijn.
In 2016 tekenden ze de papieren en de locatie waar ze voor kozen om Luciano Bonaire te openen, was een absolute bonus! Midden in het centrum van Kralendijk, met een prachtig uitzicht over de baai. Samen met een aantal top-ontwerpers hebben ze de inrichting zorgvuldig uitgekozen en de juiste kleuren, materialen en meubilair voor het café gecombineerd. Een partnerschap met twee topmerken in de koffie- en ijsbranche, Illy en Luciano Ice Cream, werd zo de basis van de Luciano Bonaire gelegd. In juni 2016 was alles klaar en op 15 juni opende Luciano Bonaire haar deuren voor het publiek.

De keur aan voedsel en drank die Luciano Bonaire haar gasten biedt, varieert van wereldwijd bekende merken tot en met lokaal geteelde groenten en fruit. De prachtige Italiaanse koffie van Illy, het beroemde en heerlijke ijs van Luciano Ice Cream uit Nederland, lokaal gebak van Fait Maison, verse munt voor onze mojito's van Fundashon Krusada Bonaire en de vriendelijkste service van onze lokale talenten.

Het hele team van de Luciano Bonaire staat voor u klaar... dus kom langs en ervaar het lekkerste café van Bonaire zelf!

“Ik hou echt van het eiland en ik probeer met alles dat dat ik in mijn zakelijke en persoonlijke leven doe, te denken aan Bonaire en haar inwoners” - Huub Groot

Over Illy

Coffee as a Ritual

Luciano Bonaire presenteert met trots koffie van Illy, een merk dat er trots op is het voorbeeld voor de wereld te zijn als het gaat om de koffiecultuur en uitmuntendheid. Illy's verhaal begon in Triëst, Italië, de Adriatische havenstad waar koffie voor het eerst in Europa arriveerde en waar in 1933, de oprichter van het bedrijf Francesco Illy, de moderne espressomachine ontwikkelde. Vandaag de dag wordt er nog steeds aan de geschiedenis van Illy geschreven, momenteel door president Andrea Illy, de derde generatie van leiderschap door de Illy-familie. Nu, met 80 jaar ervaring in het bereiden van exquise koffie, is Illy te vinden in 140 landen over de hele wereld. Illy's missie, passie en drijfveer is om voor iedereen die de kwaliteit van het leven koestert, door middel van het zoeken naar de beste koffie die de natuur biedt, aangevuld met de beste beschikbare technologieën, het bestaan te verrijken. En dat komt duidelijk tot uitdrukking in de smaak, het gevoel en het aroma van zelfs het kleinste slokje Illy-koffie.

Combineer een restauranteigenaar, zijn lokale koffieleverancier, het netwerk van die koffieleverancier en een aantal goede vrienden in Nederland, en Illy's koffie is nu ook te vinden op Bonaire! Het klikte direct toen Huub Groot en de manager van de Illy's in Nederland spraken over de mogelijkheid om Illy's Coffee op de Bonairiaanse markt te brengen. En ook vandaag blijft het verhaal van de Illy geschreven worden, nu ook op Bonaire waar Luciano de beste koffie ter wereld met je deelt.

Over Luciano

Luciano: Meesterijsbereider

Van een kleine ijswagen in een dorp in Nederland, tot een van de beroemdste ijssalons van het land... en nu ook op Bonaire! Het begon allemaal in de zomer van 1983, toen Luc Blok zijn middelbare school af had gemaakt en hij besloot zijn ouders te gaan helpen in hun ijssalon in Wassenaar. Hier leerde hij de beginselen van het ijsbereiden en werd zijn liefde voor het vak en de passie voor ijs geboren. Samen met zijn toekomstige vrouw Angelique, parkeerden ze hun ijskar op diverse locaties in Wassenaar. In 1996 kwam een van de beste plekken voor het opstarten van een nieuw bedrijf beschikbaar en die kans hebben Luc en Angelique met beide handen aangegrepen. Zonder aarzelen openden ze hun eigen ijssalon op de Van Hogendorpstraat en de rest is geschiedenis: nu, 20 jaar later, is Luciano op 7 verschillende locaties gevestigd, met Bonaire als eerste salon buiten (Europees) Nederland.

In maart 2016 kwam Huub Groot, via enkele gemeenschappelijke vrienden, in contact met Luc Blok en polste hem over het openen van een franchise-Luciano op Bonaire. In eerste instantie was Luc was een beetje terughoudend, omdat hij enorm veel nadruk legt op de kwaliteit van zijn ijs en daarom de volledige controle over de productie wil hebben. Luc kiest te allen tijde voor kwaliteit boven kwantiteit en het verschepen van emmers voorgemaakt ijs, was voor hem geen optie: Luciano staat onder meer voor dagelijks vers en zelfbereid ijs! Na overleg met zijn vrouw Angelique besloten ze echter de uitdaging toch aan te nemen en Luciano uit te breiden naar het Caribisch gebied. Huub Groot stuurde een groep van zijn beste chef-koks en keukenkunstenaars naar (Europees) Nederland om een aantal intensieve trainingen met Luc en Angelique te volgen in hun professionele ijsfabriek in Wassenaar. Luc bezocht ook Bonaire een paar keer, om er zeker van te zijn dat alles volgens zijn wensen zou verlopen.

Al met al, ongeacht waar de reis Luc en Angelique heen voert, Luciano's missie blijft altijd dezelfde: 'Onze gasten voorzien van een bolletje ijs van de beste kwaliteit, dagelijks bereid van verse en heerlijke ingrediënten. IJs gemaakt met liefde en passie. En niet te vergeten, de bereiding van het ijs vindt plaats in het zicht van iedereen, ook in onze winkel op Bonaire. En dat is wat ons uniek maakt!'

In 2006 en 2012 won Luciano de titel 'IJssalon van het jaar' en Luc Blok werd gekozen als 'ijsvakman van het jaar 2012'. Luc Blok weet als geen ander hoe hij zijn gasten moet verwennen en het is geen geheim dat we ervoor gekozen om het beste van het beste naar Bonaire te brengen.

Ons Team

Luc Huub en Steph
Daymaris
Stephanie
Marlijn

Waarom Luciano?

Reden #1

De beste locatie, geweldig uitzicht!

Reden #2

De beste koffie ter wereld van Illy!

Reden #3

IJs van Meesterijsbereider Luc Blok!